Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αν στερέψεις απο εμπνευση... Μην καταφευγεις στην κλοπή!!!

Την ....Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009
Ειχα γραψει αυτο!!!

http://nerenia3.blogspot.com/2009/01/blog-post.html Κοματι της ψυχης μου!!! Του πονου μου!!!

Δεν εδωσα σε κανεναν τη αδεια να το αναδημοσιευση, και μαλιστα... δηθεν διαφορετικο.. για να περαστη για δικο του!!!

Για ριξτε μια ματια εδω...

http://enaspaliatsos.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html


Πειτε μου οτι δεν ειναι το ιδιο με καποιες ψιλοαλαγες!!!

Πειτε το μου!!!

Τωρα εγω τι να κανω;
Τι πρεπει να κανω;

Ολοι αναρτησαμε κειμενα αλλων, φροντιζαμε ομως να βαλουμε το ονομα του διμιουργου, και οχι να το πλασαρουμε για δικο μας.

Δεν ξερω αν νοιωθω θυμο η λυπη

Θυμο γιατι εισεβαλε καποιος- που δεν του εδωσα την αδεια- στην ψυχη μου...

Και λυπη για τον ιδιο, που κατεφυγε σε αυτον τον τροπο., μονο ο ιδιος ξερει γιατι!!!





"Πνευματική Ιδιοκτησία

Τα πνευματικά δικαιώματα αποτελούν μια μορφή προστασίας που παρέχεται από τον νόμο στους συντάκτες και τους δημιουργούς αυθεντικής εργασίας. Οι δημιουργοί έχουν έτσι αποκλειστικό δικαίωμα επάνω στο έργο τους σε σχέση με την (προσωρινή ή μόνιμη) χρήση, αντιγραφή, ή αναπαραγωγή του έργου τους, με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιοδήποτε μέσο. 

Κανένας άλλος εκτός από το δημιουργό δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χρήση του έργου, εάν δεν υπάρχει γραπτή, σαφής δήλωση από τον ίδιο το δημιουργό. Τα έργα αυτά μπορούν να είναι: λογοτεχνία (βιβλία, άρθρα), δράμα (θεατρικά έργα, ταινίες), μουσική, καλλιτεχνία (ζωγραφική, γλυπτά), λογισμικό, καθώς και ορισμένες άλλες αυθεντικές δημιουργικές εργασίες. 

Σαφώς, το διαδικτυακό υλικό προστατεύεται από ίδιους τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως κάθε έντυπο υλικό, μάλιστα οι περισσότεροι ιστοχώροι αναφέρονται ευκρινώς στην πνευματική τους ιδιοκτησία (συχνά αναγράφεται η αγγλική λέξη «copyrights» ή υπάρχει το σύμβολο ©). 

Στον αχανή όμως κόσμο του Διαδικτύου, η παραβίασή τους είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, είμαστε πλέον σε θέση να αντιγράψουμε με μεγάλη ευκολία αποσπάσματα από κείμενα τρίτων, να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε σε εργασίες και έγγραφά μας φωτογραφίες που δεν μας ανήκουν και να επενδύσουμε με πολύ γνωστά μουσικά κομμάτια τα ερασιτεχνικά μας βιντεάκια που αργότερα θα ανεβάσουμε στο Youtube.

Πότε λοιπόν μπορούμε να αντιγράψουμε πληροφορίες που αντλήσαμε από το Διαδίκτυο και να τις χρησιμοποιήσουμε σε δικές μας εργασίες ή ιστοσελίδες;
Σύμφωνα με το τέταρτο κεφάλαιο του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στο αποκλειστικό δικαίωμα του δημιουργού που επιτρέπουν τη χρήση περιορισμένων αντιγράφων ενός έργου για κάποιες συγκεκριμένες χρήσεις. Μεταξύ άλλων επιτρέπεται:

η αναπαραγωγή έργου για ιδιωτική χρήση, 

η παράθεση αποσπασμάτων, η χρήση υλικού σε σχολικά βιβλία και ανθολογίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται η πηγή,  

η αναπαραγωγή αποσπασμάτων για διδασκαλία, 

η αναπαραγωγή από βιβλιοθήκες και αρχεία,

η χρήση για λόγους ενημέρωσης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όμως, πρέπει να έχουμε υπόψη, ότι, αν το υλικό ενός ιστοχώρου δεν αναγράφει ευκρινώς ότι δεν διέπεται από πνευματική ιδιοκτησία, απαγορεύεται βάσει νόμου η χρήση υλικού χωρίς την γραπτή άδεια του δημιουργού ή την καταβολή αντιτίμου."



14 σχόλια:

kryos είπε...

Έλα και λίγο από μένα αν δεν βαριέσαι ..... νομίζω ότι έχουμε κοινή ανάρτηση :)

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εντελως ιδιο Δεσποινα, δεν είχε ούτε καν την δυνατότητα να το αλλάξει, εστω λίγο, ο άμοιρος.....

ΥΓ Δεν νομιζω οτι μπορείς να κανεις κάτι.....

Νερένια είπε...

**Καλημερα, ξεκίνησε με το να αφήσεις ... αυτή την ανάρτηση σαν σχόλιο στο μπλογκ του!

Ολοι επηρεαζόμαστε από αυτα που κατα καιρούς διαβαζουμε αλλά οχι και έτσι... ίδιες φρασεις;;;;

Καλημερα και ξεμπέρδεψε το!

albena είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

kryos... Ηρθα... και ειδα... και θλιβομαι...

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ρικη μου... δεν θελω να κανω κατι, μαθαινω οτι γινεται χαμος! εχει κατακλεψει ολον τον κοσμο!!!

Σε φιλω με αγαπη!!!

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Νερενια... σιγα μην του κανω τη χαρη να του γραψω και σχολιο.

Εξ αλλου... οπως ηδη θα ειδες γινεται χαμος. κλεβει απο παντου.

μηπως να φτιαξουμε το σωματιο των... ληστευμενων απο εναν παλιατσο; χαχαχα

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

albena καλημερα. να επανορθωθει; αχ καλο μου... δεν αλαζουν οι ανθρωποι δυστιχως. ακομα και εαν κατι διωρθωση εδω, καπου αλλου θα το κανει. δε βαριεσαι... μονο για λυπηση ειναι ο τυπος. ξερεις τι ειναι να μην εχεις; σκεψου δυστυχια...

Αθανασία είπε...

Ε,έχμ γειάσου καλή μου...έχεις πολύυυ δίκιο,έχω να πώ...πολύυυυ όμως...αυτό το έχω πάθει κ γώ πρίν από πολύυυ καιρό,με κάποιον από κάποιο μπλόγκ,(που ούτε καν το ήξερα)που ΔΕΝ το έχω στο μπλόγκ ρόλλ μου...Κ Δ ΕΝ μου ζήτησε καν την άδεια γιανά,δημοσιέυσει ένα κείμενο που χα γράψει,τότε (με πολιτικό περιεχόμενο)...εγώ είδα τη διέυθυνσή του...στα στατιστικά του μπλόγκ μου..οκ?...πήγα εκεί κ είδα το κείμενό μου,δη μο σιε υμέ νο οκ??...στο μπλόγκ αυτό...ανέφερε βέβαια,τη πηγή (το όνομα του μπλόγκ μου)..αλλά..το έκανε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ αυτό οκ?? δη μο σί ε υσε κείμενο δικό μου στο μπλόγκ του κ αυ τού σιο χωρίς καμία αλλαγή,στο δικό του μπλόγκ..ε,νευρίασα δε λέω...αυτός με έχει από ότι,έχω δεί στο μπλόγκ ρόλλ του...μου κάνει επισκέψεις κατά καιρούς αλλά δεν αφήνει,σχόλιο ποτέ στο μπλόγκ μου...εγώ τότε πήγα στο μπλόγκ του τον ευχαρίστησα (ναί,ναί είμαι εντελώς ηλίθια έ?...μπορεί)που δη μο σί ε υσε το κείμενό μου κ που με έχει στο μπλόγκρόλλ του..αλλά απάντηση στο σχόλιο που του άφησα ΔΕ πήρα πο-τέ...(η αναίδεια σε όλο της το μεγαλείο ίσως??)...ε,ναί η καλύτερα η γαιδουριά...ε,αυτό το κρατάω δε μπορώ,μέχρι κ σήμερα να το χωνέψω...κ πως να το χωνέψω καλή μου??ε,κ μένα μου έχουν αρέσει διάφορα ποστάκια,που έχω διαβάσει κατά καιρούς σε φιλικά μπλογκάκια η μή..αλλά ΠΟΤΕ δεν έχω διανοηθεί να κάνω,κάτι τέτοιο..η ζητώ άδεια πάντα γιανά κάνω κάτι οκ??...έχεις δίκιο τί να σου πώ τώρα...να του κάνεις μύνηση?δε νομίζω να βγάλεις κάτι...λυπάμαι που στο λέω,αλλά μάλλον θα μείνεις έτσι να βράζεις,στο ζουμάκι σου όπως έχω μείνει,κ γώ τόοοσο καιρό τώρα...λυπάμαι που στο λέω αλλά... αν έχεις το μέσον κάνε κάτι...δε ξέρω τί..(κάντου μύνηση,κάτι...)αλλά αν όχι δε ξέρω καλή μου να σου πώ τί να κάνεις λυπάμαι,επειδή το παθα κ γώ..κ ούτε γώ βρήκα λύση...ή βάλε ένα σηματάκι (υπάρχουν κάπου πολλά)σε ένα σάιτ που απογορέυει την αναπαραγωγή κειμένου από άλλο μπλόγκ χωρίς άδεια....λυπάμαι...τι άλλο να πώ... καλησπέρες...

keti είπε...

Νομίζω οτι είναι αρκετή η επισήμανση σου ..ετσι ελαβαν γνώση και οι υπόλοιποι αλλα και ο "αντιγραφέας".Το σωστό θα ήταν να γίνει αναφορά στον δημιουργό του γραπτού , αλλά αφου δεν εγινε αυτό και δεν συντρεχουν εμπορικοί λόγοι πιστέυω οτι το ξεσκέπασμα φτανει ...καλή συνέχεια !

akrat είπε...

καλημέρα

δεν είμαι ειδικός

αλλά ένα θα πω...

αφερημ... αφού είναι καλά ας κλέβουν...

misirlouka είπε...

Απαραδεκτο !!! Ντροπηηηη...προσπαθησα να μπω αλλα δειχνει οτι δεν υπαρχει το ιστολογιο...
Η καλυτερη λυση παντως ειναι η δημοσιευση της κλοπης(οπως κανεις τωρα εσυ με την αναρτηση σου)...εγω προσωπικα δεν θα εμπαινα σε μπλογκ που εχουν το θρασσος και την ανεντιμοτητα να αναδημοσιευουν κατι χωρις τουλαχιστον να αναφερουν την πηγη...ποσο μαλλον να παρουσιαζουν κατι ως δικο τους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το blog του αντιγραφέα δεν υπάρχει. Τουλάχιστον είχε την ευθιξία να 'αυτοκτονήσει'...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ήθελα από καιρό να στο πω.
Δεκάρα μη δίνεις κυρά μου. Εσύ έγραψες ότι έννοιωσες,όπως το έννοιωσς , αυτή η καημένη το...αντέγραψε ίσως επειδή την εξέφραζε μεν το περιεχόμενο ,αλλά δεν ήταν ικανή να το φτάσει.
Να σου πω εγώ ότι έπεσα τυχαία πάνω σε μια που δήλωνε "ειδική παιδαγωγός" ούτε που θυμάμαι το όνομά της κι ουτε με ενδιαφέρει άλλωστε, και ούτε λίγο ούτε πολύ έστελνε μήνυμα υπό την ιδιότητα της στους γονείς ΑμεΑ , ακριβώς και αυτολεξί το περιεχόμενο του profile της σελίδας μου.τι θα πείς;;; Ούτε που καταδέχτηκα να δευτερολογήσω .
Εγώ Κυρά μου σε θυμάμαι με τρυφρότητα,σου εύχομαι καλές γιορτές και....
http://lygeri.pblogs.gr/2010/12/ton-theo-twn-mikrwn-thaymatwn.html