Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στην Πυρά!!!

Ακριβώς ένας χρόνος!!!

Λίγες μέρες πάνω...λίγες μέρες κάτω.. τι σημασία έχει;

Η μήπως έχει;

Τέτοιον καιρό πέρυσι, έκανα το μεγάλο χειρουργείο, πάλεψα, πόνεσα, αντέδρασα, αρνήθηκα, άλλα τελικά μπροστά στο φόβο για τη ζωή μου ίσως, το αποφάσισα.

Φέτος... δεν είχα επιλογή. Κανείς δεν με ρώτησε!

Με έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο!!!

Η φωτιά.

Αληθινή φωτιά.

Ήταν εκεί μπροστά μου. Μεγάλωνε... Και μεγάλωνε... και εγώ... κοιμόμουν.

Βαθιά.

Δεν ξέρω τι, δεν ξέρω πως, άνοιξα όμως τα μάτια, και την είδα, λίγο πριν με αγκαλιάσει.

Πετάχτηκα. Δεν ξέρω πως βρέθηκα στο δρόμο, (ξυπόλυτη)δεν ξέρω πως οι γείτονες κάλεσαν την πυροσβεστική, ξέρω όμως πως ...ήμουν δεν ήμουν εκεί, κίτρινη σαν το λεμόνι (λένε τώρα αυτοί που με είδαν)

Ψύχραιμη (φαινόμουν)

Οι φίλοι και γείτονες (ζευγάρι) πανικοβλημένοι, παιδιά; ψυχραιμία, ηρεμήστε, εσείς πρέπει να με παρηγορείτε, και όχι εγώ εσάς.

Δέσποινα, πως μπορείς αλήθεια και είσαι τόσο ψύχραιμη;

Δεν είμαι ψύχραιμη παιδιά!

Ευγνωμονώ μόνο που είμαι ζωντανή!!!
Καταστράφηκαν όλα!!!

Δεν έχω σπίτι.

Δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ!!!

Είμαι όμως εδώ!!

Αναπνέω.

ΖΩ!!!

34 σχόλια:

mahler76 είπε...

εεε σοβαρά το λες τώρα??? Χριστέ μου, πάλι καλά που είσαι καλά. Υποθέτω κάπως βολεύτηκες προσωρινά. Μα πως έγινε αυτό??? έχω σοκαριστεί...

Evie είπε...

Αυτές τις ημέρες σε σκεπτόμουνα και σήμερα διαβάζω τα τόσο δυσάρεστα νέα σου! Πολύ τυχερή είσαι φίλη μου, μα πάρα πολύ!

Ευτυχώς!!!!!

Αν χρειαζόσαστε βοήθεια γράψε εδώ για να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε όλοι μας μαζί.

Κουράγιο φίλη μου, χαιρομαι που είσαι ζωντανή, όλα τα άλλα που πέρασες η φωτιά τα κάνει τόσο μηδαμινά!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Ω Θεέ μου!!! Καλό κουράγιο, όσο δύσκολο κι αν είναι να το βρεις Δεσποινάκι μου. Δεν καταστράφηκαν όλα, μόνο τα υλικά αγαθά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ζεις, το λες και μόνη σου. Αγκαλιά μεγάλη!

Minorakias είπε...

Αγκάθια.... πυρά... (το δεύτερο αν κατάλαβα καλά δεν είναι μεταφορά), δοκιμάζεται η ψυχή σου.

Σου εύχομαι. ολόψυχα δύναμι και κουράγιο.
Απο κάθε "Τίποτα" αρχίζει πάντα κάτι καινούργιο.

Τα σέβη μου

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεσποινα.....

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

mahler76

Να εισαι καλα μικρη μου, μενω στην κορη μου ευτυχως! στριμωγμενοι ολοι σε ενα μικρο διαμερισματακι, αλλα... Δεν ειμαι στο δρομο!!! εγινε απο ενα πολυμπριζο, μαλλον βραχυκυκλωμα τι να πω;

Που πας μωρη ξυπολυτη στα αγκαθια είπε...

Ευη μου, σε ευχαριστω πολυ καλη μου. Ναι, ειμαι ζωντανη και αυτο ειναι το σημαντικο. ειμαι ακομα στη φαση του πανικου, μολις συνερθω καπως θα πρεπει να παρω αποφασεις σοβαρες για τη ζωη μου. ΠΧ που θα μεινω...κλπ... το σπιτι δεν μπορω να το επισκευασω, γιατι εχει σημαντικες ζημιες.

να εισαι καλα και ο θεος να σου δινει υγεια. σε ολους μας!

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Γεωργια μου, να εισαι καλα κοριτσακι μου. Θα το προσπερασω και αυτο. συνηθισμενα τα βουνα απο τα χιονια, ετσι δεν ειναι; που θα παει; καποτε θα στρωσουν τα πραγματα, υγεια να υπαρχει. αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Μινορακια καλε μου, δοκομαζετε η ψυχη μου λες, να σου πω; δεν θελω αλλες δοκομες, τις βαρεθηκα τις δοκιμες.
Σε ευχαριστω, τα λογια σου, και ολων σας μου δινουν δυναμη.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ναι Ρίκη μου!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

εχω μεινει αφωνος συνεχιζοντας να διαβαζω την αναρτηση σου.Τι να πω τωρα;Ευτυχως που εισαι ζωντανη.Αυτο μετραει.Τα υλικα θα ξαναγινουν καποτε.Υπομονη να κανεις.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Σκρουτζακο μου, δεν μου μενει και τιποτε αλλο να κανω απο υπομονη. σε ευχαριστω καλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα,σήμερα το διάβασα...τσακίσου κι έλα σε μένα.θα τα καταφέρουμε εμείς.Πάρε με αν μπορείς στο 21511525037.εγώ δεν ξέρω που μπορώ να σε βρω...
Πανα-γιωτα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλη μου μόλις με π'ήρε τηλέφωνο η Τζιρίτα και μου το είπε, θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε, θα βάλω και σύνδεσμο στο μπλοκ μου!

Lefkothea είπε...

Δεσποινα,τι να πω...σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ξερω αν τα λογια βοηθουν...και σιγουρα δεν ξερω ποια εινα ιαυτα...το μονο που εχω να σου πω να χαιρεσαι που εισαι γερη και ολα τα υπολοιπα ερχονται...αν μπορω να κανω κατι μετα χαρας...μην διστασεις να ζητησεις βοηθεια...ευχομαι συντομα να να το ξεπερασεις και να προχωρησεις μπροστα..αλλωστε το εχεις αποδειξει πως στα δυσκολα τα καταφερνεις μια χαρα!!!

myStickland είπε...

Διάβασα την έκκληση βοήθειας στην αχτιδούλα και ειλικρινά σοκαρίστικα!!
Είναι απο τα πιο δυσάρεστα πράγματα,που μπορεί να συμβούν σε άνθρωπο..λυπάμαι ειλικρινά..αλλά είμαι σίγουρη οτι οι άνθρωποι που σε αγαπάνε, θα σε βοηθήσουν!!

Ρεβεκκα είπε...

Πες μας τι χρειαζεσαι κ και ολοι εδω ειμαστε.το μεηλ μου ειναι revek_fil@yahoo.gr σε παρακαλω πες μας οτι θες.δεν σε ηξερα πριν απο την Ευη ειδα αναρτηση αλλα δεν εχει σημασια.τωρα θελω να σε γνωρισω.εισαι πολυ δυνατη.περιμενω νεα σου.

Αντυ είπε...

Διάβασα από το blog της κυρίας Αχτίδας για το συμβάν. Δεν έχω λόγια για αυτό που σας συνέβη. Κουράγιο και δύναμη εύχομαι.Να σκεφτεστε ότι βγήκατε ζωντανή και αρτιμελής, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ όλα.

Maria.. είπε...

Λυπάμαι πραγματικά.. δεν ξέρω τι να πω.. το έμαθα από την Αχτίδα..
από Θεσσαλονίκη θα βοηθήσουμε σύντομα.. θα προσπαθήσω να βρω τρόπο να σ'ενημερώσω..
κουράγιο!! την υγεία σου πρόσεχε και έχει ο Θεός..

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΕΒΕΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

...irida... είπε...

ax!καλη μου ...αγιο ειχες!!!και σε εβγαλε ζωντανη...!!!αν εχανες την ζωη σου.... ολοι εμεις δεν θα μπορουσαμε να κανουμε τιποτα!!!
μην στεναχωριεσαι..οσο και οπως μπορουμε θα βοηθησουμε!!!καλη δυναμη!!!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δεν ξεχνώ τους συνταξιδιώτες του ΠΗΓΑΙΜΟΥ και κάπου -κάπου,όποτε μπορώ , περνώ έστω για ένα γεια νοερό !!!

Δεν έχει σημασία πόσο σοκκαρίστηκα.
Σημασία έχει το μήυμα Ζωής που πήρα απ' την σελίδα σου.
Όχι σπάνια ,η Ζωή με τραγικό τρόπο μας θυμίζει την αξία της….Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε !!!

Νάσαι καλά ,καλή μου, και τέρμα οι δοκιμασίες .Αρκετά πια για μερικούς που η τύχη τόχει παρακάνει μαζί τους .
Σε φιλώ.
http://ligery.pblogs.gr/2012/02/as-ihtiri-apo-dw-skrofa.html

Φιλία είπε...

Δε σε ξέρω.... από τη Μαρία (scrapmaria) το έμαθα μόλις τώρα. Δε μπορώ να συνέλθω... πολλά σου έτυχαν, καλή μου, φτάνει πια.... Εύχομαι να βρεις το κουράγιο για ένα νέο ξεκίνημα, πάλι καλά που βγήκες γερή από μια τέτοια περιπέτεια. Όσο για την προηγούμενη περιπέτεια, αν αυτό σε καθησυχάζει, είμαστε πολλές οι "περιφερόμενες" και ναι, τελικώς συνηθίζεις και "δεν τρέχει τίποτα".
Αν μπορώ κάτι να κάνω, θα με βρεις στο blog μου, γράψε μου....
Κουράγιο..... Φιλιά πολλά

EvaG είπε...

Γεια σας.Το διάβασα τώρα από την Μαρία(scrapmaria)και...δεν ξέρω αλήθεια τι να σας πω.Λυπάμαι πάρα πολύ.Το σημαντικό βέβαια είναι που είστε ζωντανή.Έχετε την οικογένειά σας , τους φίλους σας να σας στηρίζουν και εύχομαι μέσα από την καρδία μου να μην έχετε ξανά καμία δυσκολία στην ζωή σας.

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Δέσποινα, λυπάμαι που σε βρίσκω σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση.
Λένε ότι στα δύσκολα ο Θεός μας κρατά στην αγκαλιά του. Εγώ το πιστεύω αυτό. Έμαθα για σένα από τη Μαρία / scrapmaria.
Η γιαγιά του άντρα μου είχε ένα κεντημένο κάδρο, που έγραφε: "Και αυτό θα περάσει". Θα περάσει Δέσποινά μου, να φανείς δυνατή. Τα ύλικά ξαναγίνονται
Τι λες να άνοιγες ένα λογαριασμό στο όνομά σου σε μια τράπεζα, και να βάζαμε όλοι, ότι μπορεί ο καθένας/καθεμιά, έτσι, για ενίσχυση αυτό το πρώτο διάστημα; Δεν τα ξέρω και καλά αυτά, αλλά πώς θα μπορούσε να κανονιστεί κάτι τέτοιο;
Θα σε έχω στην σκέψη μου. Να είσαι δυνατή, έχεις την υγεία σου, ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Σε φιλώ

Κατερινα είπε...

Δεσποινα..δεν γνωριζομαστε αλλα ειμαστε στην ιδια γειτονια!Μολις το διαβασα στο μπλογκ της Μαριας/scrapmaria......εισαικαλα αυτο εχει σημασια...απλα μετα που ξεπερνιεται ο κινδυνος βρισκεται στην απογνωση!τωρα τι κανουμε???Δεσποινα οτι μπορουμε θα κανουμε..ολοι μαζι θα βοηθησουμε...αυτο ειναι το μεγαλειο των Ελληνων!!Ας μην το ξεχναμε!Με οποιο τροπο μπορει ο καθενας ας βοηθησει!!Η σκεψη του λογαριασμου ειναι μια καλη αρχη....καλη συνεχεια στον δυσκολο δρομο σου!!!Αν κατι θελησεις το μαιλ μου ειναι στο μπλογκ μου!!φιλια και δυναμη!!!!!!!!!!!!

Marie είπε...

Μέσα από όλο αυτό το κακό που σε βρήκε υπάρχει το σημαντικότερο απ'όλα, το ότι είσαι καλά!!! Ότι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς! Θα πάρει καιρό αλλά ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!! Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε. Μη χάνεις την πίστη σου και το κουράγιο σου. Σε φιλώ και σ'αγκαλιάζω σφιχτά!

Stone είπε...

Δέσποινα δεν είσαι μόνη..Κουραγιο πολύ και συντομα όλα θα φτιάξουν!

despina είπε...

Δέσποινα τι να πω....λυπάμαι που σε γνώρισα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή...σημασία έχει που είσαι καλά που έχεις ανθρώπους γύρω σου....όλα θα φτιάξουν να έχεις πίστη και δύναμη....σου στέλνω μια ζεστή αγκαλιά!!!!φιλιά!!!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Τι κι αν δεν σε γνωρίζω...Σε νιώθω απόλυτα!Μαθήτρια του δημοτικού ακόμη αντίκρισα κι εγώ τη μανιώδη φωτιά στο σπίτι μας και τα χαλάσματα που άφησε στο πέρασμα της.Οργή,πόνος,απογοήτευση,απόγνωση!Είσαι τυχερή φίλη μου,είσαι καλά κι αυτό έχει σημασία.Θα χαρώ να βοηθήσω όπως μπορώ!Σε φιλώ!

Pyroessa είπε...

Δέσποινά μου καλημέρα! Λυπάμαι πολύ γι'αυτό που συνέβη και χαίρομαι από την άλλη για όσα διάβασα στην ανάρτησή σου. Είμαι δίπλα σου. Θα έχεις νέα μου σύντομα.
Φιλιά

akrat είπε...

καλημέρα

όσο καλή και αν είναι...


τι να πω γμτ γκαντέμικη χρονιά


εύχομαι ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ

και τύχη...

Georgina είπε...

Πολύ λυπάμαι για την ατυχία σου. Ευτυχώς είσαι καλά και όλα τα άλλα διορθώνονται. Δύσκολα αλλά διορθώνονται και όπως μπορούμε θα σε συντρέξουμε όλοι και εμπράκτως γιατί έτσι επιβάλλει η ανθρωπιά μας. Να είσαι γερή και καλή ευκολία σε όλα.

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

Εγώ τώρα το διάβασα...
Ελπίζω να είσαι καλά και να μπόρεσες κάπως να συνεχίσεις. Κουράγιο
Μαρία